×
Home Informatie Blog Contact

Trouwen in Italië

//

Je wilt de mooiste dag van je leven? Nou, kies daar dan ook voor en check de ongekende mogelijkheden qua stijl en ambiance in Italië. Elkaar het ja-woord geven met een adembenemend uitzicht, heerlijk buiten eten aan lange tafels bij een ondergaande zon, dat voelt alsof je in een film zit. Op naar een bruiloft om nooit meer te vergeten.

 

Van een romantisch plekje in de Italiaanse heuvels, tot een exclusief feest bij een feeëriek kasteeltje aan het Lago Maggiore. Van San Severino Marche tot Isola d’Asti, de keuze is reuze. Van een middeleeuws gemeentehuis tot een kerkje in het oude centrum van een pittoresk dorp. Het is betoverend om de trouwstoet na de ceremonie door de smalle straatjes naar het dorpsplein te zien wandelen. Alle zintuigen feesten mee bij de heerlijke Italiaanse wijnen en spijzen. Het blijft sprookjesachtig om samen met je beste vrienden en familie uit te kijken over de glooiende heuvelsen de zon te zien ondergaan. Want buiten feesten en eten, daar gaat het om. Een openluchtbruiloft, het weer in Umbrië̈ is fantastisch en minstens zo belangrijk: van mei tot en met september valt er amper neerslag. Kom daar bij ons kikkerlandje maar eens om.

 

De nadelen. Die zijn er nauwelijks. Het vergt een reisje, zeker. En wettelijk trouwen vraagt veel geregel, een van de twee moet Italiaans spreken en grapjes zijn niet toegestaan. Homohuwelijken trouwens ook niet. Maar laat gaan en trouw ceremonieel, dat is veel mooier! En ja, het kost misschien een paar euro meer. Meer hé, de mooiste dag van je leven, waar hebben we het over?