×
Home Informatie Blog Contact

Een ceremonieel huwelijk

//

Misschien is jullie droomlocatie geen officiële trouwlocatie. Of willen jullie trouwen op een tijdstip of dag dat bij de betreffende gemeente niet is toegestaan. Of in het buitenland waar andere regels gelden. Of, en dat is ook een goede reden, willen jullie gebruik maken van de kans om op een maandag gratis te trouwen en dat bespaarde geld voor betere doeleinden in te zetten. Dan is een ceremonieel huwelijk dé oplossing.

 

Jullie zetten dan je handtekening bij de gemeente op de officiële huwelijksakte. Een korte zakelijke handeling, die meestal op maandagochtend gratis en binnen een kwartiertje kan plaatsvinden. Met minimaal twee getuigen dat dan weer wel. Vervolgens doen jullie het op jullie echte trouwdag met jullie gasten en een leuke Babs nog eens dunnetjes over. Je kunt het geheim houden of er open over zijn, die keus is aan jullie, maar het ceremoniële huwelijk kan helemaal worden uitgevoerd alsof het een officiële ceremonie is. Met het jawoord, de hamer, de ringen, de trouwakte en het hele circus. Bij een wettelijk huwelijk horen minimaal twee en maximaal vier getuigen. Bij een ceremonieel huwelijk bepalen jullie dit aantal zelf. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de kinderen of alle ouders mee te laten tekenen. Maatwerk dus.

 

Bij een wettelijk huwelijk bepaalt de gemeente naast het tijdstip soms ook de maximale duur van de ceremonie. Ook de onderdelen van de ceremonie staan soms vast. De ceremoniële bruiloft maak je precies zoals je zelf wilt. Die draait om de inhoud in plaats van de handtekening. Wil je het jawoord laten vragen door een vriend of vriendin of je vader of moeder? Alles kan. Een ceremonie dus die meer ruimte kan geven voor de betekenis, de verbondenheid en de liefde.

Voor het beste resultaat laat je dat ceremoniële huwelijk voltrekken door een ervaren Babs. Die kent de klappen van de zweep en kan dan bijvoorbeeld ook voor een (niet-officiële maar niet van echt te onderscheiden) akte zorgen die opnieuw wordt ondertekend en zelfs een trouwboekje behoort tot de mogelijkheden. Op deze manier kun je trouwen wanneer en waar je maar wilt, in het bos, op zolder, in een luchtballon of op een bootje, onder water of bij je schoonmoeder in de tuin!