×
Home Informatie Blog Contact

Holistisch Trouwen

//

Als je zoekt naar de betekenis van holistisch, komt er meestal een woord als ‘alomvattend’ naar boven. De letterlijke betekenis is terug te leiden naar het Griekse woord Holos, wat geheel betekent. Holistisch naar iets kijken betekent dus dat je naar het geheel kijkt. En waarom zou je dat niet doen bij de mooiste dag van je leven?

In de Middeleeuwen werd er vooral getrouwd om bezittingen zoals grond en erfenissen binnen de familie te houden. Pas in de achttiende eeuw begon liefde een rol te spelen en gelukkig is dat nog altijd de hoofdreden om in het huwelijksbootje te stappen. Juist omdat het bezegelen van de liefde precies is wat de wereld méér nodig heeft. We leven in een roerige tijd die ook nog eens steeds virtueler en sneller wordt. Dat maakt het heel belangrijk om stil te staan bij de liefde die twee mensen voor elkaar voelen. Om te beloven voor elkaar te zorgen – ook wanneer het eens tegen zit  – en de liefde op een duurzame manier te vieren. Een feest en belofte met en voor alle dierbaren. Met een lach en een traan, met alle aandacht voor wat was, is en kan komen. Met alles wat past in jullie leven.

De liefde staat op het hoofdpodium, als een kroon op jullie dag, pal naast de vrienden en familie. Maar holistisch trouwen betekent ook verder kijken. Het geheel is nu eenmaal alles. Ook de omgeving, ook de natuur. Ook wij. Hoor jij de huwelijksklokken al luiden? Denk dan ook aan een holistisch huwelijk met een duurzaam tintje. Of het nu gaat om de ‘save the dates’, de uitnodigingen of tafelkaartjes er is drukwerk waarbij het papier afkomstig is van duurzame bosbouw. Doe een poging om je huwelijk van A tot Z duurzaam te maken. Denk aan een duurzaam cadeautje als herinnering. Kies voor onbespoten bloemen in biologisch afbreekbare verpakkingen. Google helpt je om jouw bruiloft zo duurzaam te maken als je zelf wilt. Omdat alle kleine beetjes helpen, is er ook biologisch afbreekbare confetti. Een fijn alternatief voor bellenblaas, rijst, glitters, rozenblaadjes en ander dubieus strooigoed. Bladconfetti, gemaakt van echte bladeren, zorgt voor een regen van groene vreugde wanneer het door de lucht dwarrelt. Duurzaam geluk in een zakje noemen we dat.