×
Home Informatie Blog Contact

Geen bubbels bij de ceremonie

//

De toost. Samen met je gasten het glas heffen op het geluk van jullie huwelijk is een prima traditie. Wel zo fijn als iedereen dan ook geniet van dat drankje. Doe ‘t met verse jus. Met warme chocolademelk voor mijn part. Maar begin niet je huwelijksleven samen met een zure prosecco of te zoete champagne.

 

Na een smaakvolle ceremonie die de tongen en de lachspieren losmaakte, wil je wat drinken. Zeker als je net onder een brandende zon uitstapt. Niet de lippen nat maken maar een goede slok van een koude kletser. En ik weet het, champagne is niet alleen duur, maar ook een oude traditie. Maar wiens feestje is het nu eigenlijk, van jullie toch? En wie wil je blij maken? Je gasten inderdaad. Dus hup naar de tap. Want wat drink je thuis als je zin hebt in wat lekkers? Zoek je dan in je kelder of klimaatkastje naar een prosecco? Dus doe een koel biertje, een Goudgele Rakker, Pintje, Koude Kletser, Pilske, Bierie, Schuimkraagje of Gerstenatje. En een cola zero desnoods voor tante Els.

 

Een alternatief is een, desnoods alcoholvrije, koele Mojito of Piña Colada en als het heel warm is een ijsje. Ook hip: shake je eigen drankje. Is een ‘Sex on the beach’ of ‘Pornstar martini’ (het gebakje in een glas) je favo cocktail, ga je gang. Maar laten we eerlijk zijn, grote kans dat de meerderheid van jullie gasten, toch echt liever een biertje achterover tikt. En traditie of niet, met z’n allen toosten met een pilsje is altijd super gezellig!