×
Home Informatie Blog Contact

Trouwen in de winter

//

 

 

Het is verleidelijk om te kiezen voor een zomers bruiloft, maar de keuze in de winter is ook reuze. Er zijn minder mensen op vakantie en de sfeer rond een open haard is bij voorbaat feestelijk en een uitgelezen plek voor het Jawoord. En bijzondere dagen te over: Sinterklaas, Kerstavond, oudjaar, Valentijnsdag, carnaval en alles daar tussenin. De winter doet veel mensen niet alleen denken aan de donkere dagen maar nog meer aan lichtjes en gezelligheid. En dat maakt een winterbruiloft bij uitstek bijzonder! Een ceremonie- en feestruimte met warme lichtjes, een knisperend haardvuur en wie weet sneeuwt het een beetje!

Daarbij zijn de voordelen van trouwen in de winter groot. Niet alleen zijn de profijten van de winter goed voor je portemonnee, de tarieven zijn namelijk overal een stuk lager, maar de winter is ook één en al sfeer en romantiek! Dat zie je, dat voel je en dat proef je. Denk aan warme chocolademelk met marshmallows. Een bruiloft in de winter leent zich immers bij uitstek voor andere hapjes en drankjes dan die er bij zomerse bruiloften worden geserveerd. Ontvang jullie gasten bijvoorbeeld met een feestelijke witte scroppino, warme chocolademelk met chocoladekransjes en kaneelkoekjes. Ook een buitenavontuur behoort tot de opties. Een winterbarbecue, omringd met knisperende vuurkorfjes en warme plaids kan sprookjesachtig zijn. Dat geldt ook voor speciale winterfoodtrucks waar voor de  gasten typische winterse gerechten worden geserveerd. Ook binnen is een winterfeest een echte aanrader. Gezellig om met alle gasten te eten aan lange tafels, sfeervol gedekt met winterse bloemen, dennenappels en natuurlijk winterse menukaarten. Oma’s erwtensoep, flammküchen, frites met stoofvlees, broodjes warme worst en natuurlijk de heerlijkste stamppotten. En dan als dessert warme wafels of kaiserschmarn! En uiteraard een mooie fles rode wijn erbij.

 

Een ander voordeel is dat er geen stress is over het weer. Een waterig zonnetje, regen, ijs of zelfs een vlokje sneeuw, zeker is dat de warme chocomelk met slagroom en de glühwein in de smaak gaan vallen! Ook het budget en de mogelijkheden zijn ruimer. In de winter trouwen nu eenmaal minder bruidsparen, dus de kans is veel groter dan jullie favoriete locatie op de door jullie gewenste trouwdatum nog beschikbaar én goedkoper is. Jullie fotograaf kan zijn of haar hartje ophalen bij de vele romantische ideeën rond de winter wedding. En na jullie winterse bruiloft kunnen jullie heerlijk naar de zon vliegen voor een warme huwelijksreis! Dus vergeet de hittestress en op naar de glühwein!