×
Home Informatie Blog Contact

Trouwen in het bos

//

Steeds vaker worden er bruiloften georganiseerd in het bos. Variërend van een paar boompjes tot een uitgestrekt woud. Een overgave aan de natuur. Met een beetje zon – of maan – is het een sprookjesachtige setting waar je ongedwongen kunt genieten. Geen kijkers, geen verkeersgeluiden, geen stenen gebouwen om je heen. Fluitende vogels, spelende eekhoorns, een tikkende specht, dat is ‘t wel. Voeg daar de geur van het bos aan toe en het wordt feeëriek. Niet toevallig dus dat trouwen in een bos één van de trends van de afgelopen jaren is geworden. Van alleen een ceremonie met toost- en taartmoment tot de volledige dag in het bos, inclusief avondfeest. Het is er ultiem genieten van de rust en de intieme sfeer die de natuur met zich meebrengt Maar trouwen in het bos brengt ook zaken met zich mee waar je goed over na moet denken. Zo kan er zomaar geen elektriciteit zijn. En geen toiletten. Dat vraagt een serieuze zoektocht naar maatwerk.

Nederland kent vele prachtige bosrijke plekken met botanische sfeer, die je nog eens kunt accentueren met fonkelende lichtjes. Doordat het bos beschut is, is het immers sneller donker. Wat betreft meubilair kun je denken aan houten klapstoeltjes of boomstronken, het is allemaal te huur.
Maar let wel, je kunt niet in elk bos zomaar een bruiloft houden. In Nederland geldt de Wet natuurbescherming, die de bescherming van natuurgebieden, plantensoorten en bos regelt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je niet in elke bosrijke omgeving muziek mag draaien, laat staan een complete bruiloft vieren. Check de website van Staatsbosbeheer voor de toegankelijke boslocaties, waar soms zelfs tot laat gefeest mag worden. Natuurlijk kun je op zoek gaan naar een mooie boslocatie maar er zijn ook tal van trouwlocaties die in of nabij een bos zijn gelegen. Dan kun je trouwen in de natuur, maar wel met alle voorzieningen. Breng wel tijdig je gasten op de hoogte wanneer je de natuur in trekt. Een flesje DEET tegen de muggen is dan soms handig. En bij bosgrond als dansvloer kunnen de stiletto’s beter in walking closet blijven. Laatste tip: Met een perforator kun je perfect een natuurlijke confetti maken van bladeren! En als je trouwambtenaar dan ook nog eens Bos(ch) heet… tsja…